miercuri, 2 august 2017

Stalpii destinului


Cei Patru Stalpi ai Destinului reprezinta una dintre cele mai importante scoli de astrologie din China. 

Ea reprezinta un sistem de calcul unic de aflare a adevarului, care analizeaza destinul pe baza anului, lunii, zilei si orei de nastere. Cele 4 informatii, reprezinta cei 4 stalpi ai destinului care ne influenteaza soarta .Pe baza interpretarii relatiilor dintre cei patru stalpi (anul nasterii, luna, ziua, ora) se poate determina un posibil traseu pe care orice persoana il poate urma. 

Fiecare reprezinta cate un stalp al destinului nostru.Fiecare stalp are o parte "celesta"(darurile pe care le primim de la divinitate din nastere ) si una"terestra"(energiile pe care le primim din partea pamantului). 

Exista in total zece tulpini celeste , care corespund aspectelor yin si yang ale celor cinci elemente :lemn, foc , pamant , metal, apa . 

In mare cele cinci elemente au urmatoarea semnificatie :1. Lemnul Este: vantul din cer Momentul lui: dimineata, primavaraCaracter: temperat, armonios, frumos, elegant Simbolizeaza: creativitatea artistica, imaginatia, libertatea Se potriveste: artistilor 2. Focul Este: caldura din cer Momentul lui: amiaza, vara Caracter: vesel, stralucitor, pasional Simbolizeaza: claritatea, pasiunea, inflacararea Se potriveste: oamenilor de actiune Pamantul Este: umiditatea din cer Momentul lui: dupa-amiaza, caniculaCaracter: prudent, matur, realist Simbolizeaza: bunul-simt, echilibrul, inclinatia spre munca Se potriveste: oamenilor de afaceri Metalul

Este: seceta din cer Momentul lui: seara, toamnaCaracter: energic, ferm, integru Simbolizeaza: fermitatea, constanta, solicitudinea, vointa Se potriveste: oamenilor legii Apa Este: frigul din cer Momentul lui: noapte, iarnaCaracter: calm, lucid, rece, rezervat Simbolizeaza: meditatia, fecunditatea in asteptare Se potriveste: comerciantilor Elementele care ne lipsesc "din nastere" ne indica zonele de care sa ne ocupam cu mai multa grija. De exemplu, lipsa apei arata slabiciunea rinichilor si a vezicii urinare, lipsa focului o slabiciune a inimii,samd. Daca avem de-a face cu o insuficienta pe un anumit element, solutia este sa hranim elementul/ elementele care il genereaza/ stimuleaza. De exemplu, un foc prea slab are nevoie de mai mult lemn, dar si de apa (care hraneste lemnul), un metal prea slab de pamant dar si de foc, samd. 


Horoscopul chinezesc este structurat in 12 semne zodiacale care au nume de animale. Cele 12 animale sunt asociate fiecarui an. Buddha a cerut animalelor sa vina in fata lui inainte de a parasi Pamantul. Doar 12 animale s-au supus si au raspuns chemarii. In semn de recunostinta, Buddha a dat fiecarui an numeleunuia dintre aceste animale, in functie de ordinea sosirii. Primul a sosit Sobolanul, apoi Bivolul,Tigru, Iepurele, Dragonul, Sarpele, Calul, Oaia, Maimuta, Cocosul, Cainele si, ultimul, Mistretul. Astfel se explicaaparitia celor 12 semne zodiacale.Yin si Yang sunt panza pe care se tes cei patru stalpi ai destinului. Sunt principiile care stau la baza facerii lumii: masculin si feminin. Pe Yin il identificam cu femininul, cu secretul, intimitatea, introversiunea, faza de formare creativa. Yang corespunde masculinului, expansiunii, fazei de realizare.Chinezii impart sinele in patru parti, descrise fiecare de cate un stalp, coloana. Coloanele sunt : coloana anului, coloana lunii, coloana zilei si coloana orei. Pe acestea le calculam folosindu-ne de data nasterii. 

Stalpii destinului, cum le numesc chinezii reprezinta cheia identitatii noastre, un adevarat nume secret. 

Ele descriu cate o fateta a eului nostru. Cele patru coloane ale destinului sunt precum patru generatii de persoane aflate in fatanoastra.· Coloana anului reprezinta bunicii(ramura celesta –bunicul – ramura terestra bunica)· Coloana lunii se refera la parinti(ramura celesta –tatal, ramura teresra –mama)· Coloana zilei suntem noi insine (ramura celesta )iar ramura terestra sotul sau sotia· .Coloana orei se refera la copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.