sâmbătă, 3 iunie 2017

Motivul pentru care nu obtinem ce dorim de la viata


Contrastul, aşa cum va fi el folosit în conexiune cu legea atracţiei, constă în acele lucruri care nu vă plac, nu vă fac să vă simţiţi bine sau vă fac să aveţi o stare proastă. În momentul în care identificaţi în viaţa voastră ceva ce pare a fi un element de contrast şi vă pierdeţi timpul plângându-vă de el, vorbind despre el sau declarând că nu îl mai vreţi, emiteţi o vibraţie negativă. Atunci legea atracţiei va răspunde vibraţiei voastre negative aducându-vă tot mai mult din acel lucru, care, de altfel, corespunde vibraţiei voastre. 

Claritatea apare în mod firesc atunci când observaţi contrastele din viaţa voastră.  Imaginaţi-vă că mergeţi cu maşina împreună cu prietenul vostru care caută tot timpul să prindă diverse posturi la aparatul de radio. La un moment dat scala aparatului se blochează pe un post care transmite muzică heavy metal - care vouă vă displace profund. Începeţi să vă simţiţi stresat.  După cinci secunde de astfel de muzică vă spuneţi: „Asta este maşina mea şi nu mai stau să ascult aşa ceva nici măcar o secundă". Vă întindeţi şi schimbaţi postul la cel care vă place cel mai mult, care transmite muzică contemporană, pentru adulţi. Instantaneu vă simţiţi mai fericit şi mai relaxat.  Observaţi cum acordând atenţie lucrurilor care nu vă plac, v-a devenit foarte limpede ce anume vă place? Cu alte cuvinte, contrastul v-a oferit claritate.  

Cheia pentru a obtine ceea ce vă doriti, fără a va lăsa prinşi de focalizarea asupra a ceea ce nu vă doriti este să observati rapid elementul de contrast, fără a zăbovi asupra lui.   

Numai voi puteti hotări cat poate dura acest moment de observare. Pentru unii, identificarea elementelor de contrast pentru relatia de cuplu poate să dureze ani de zile ; pentru altii dureaza mult mai putin. Puteti decide sa terminati o relatie încă de la prima întâlnire.Observati că atunci când identificati elementele de contrast in ceea ce priveşte mirosurile, gusturile şi sunetele, toleranta este minima. Cu alte cuvinte: Cât timp aţi continua să mirositi ceva care nu vă place cum miroase? Cât timp aţi asculta o muzică, dacă nu vă place cum suna ? Cat timp ati continua sa mancati ceva care are un gust neplăcut? În oricare din cazurile mentionate mai sus, observati contrastele şi treceti la altceva, rapid. Cu toate acestea, există anumite zone in viata voastră in care probabil că observati elementele de contrast un timp mult prea îndelungat.


Relatiile personale , Cariera ,  Sanatatea, Banii....

In general, cu cat petreceti mai putin timp investind energie şi atentie focalizându-vă asupra lucrurilor nedorite, cu atât mai bine. Modelul dobândirii claritătii prin contrast, pe care il veti învăta in cele ce urmează, vă poate ajuta in acest sens.

Descoperiti ce anume va face sa va simtiti bine si faceti acel lucru din nou si din nou.  

Scopul vostru este de a limita contrastul, în toate domeniile voastre
   Este OK să fiţi satisfăcuţi de toate domeniile vieţii voastre. Sună egoist? Aceasta înseamnă a avea grijă de sine.           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.