vineri, 7 aprilie 2017

MEDITAŢIA ÎN PREAJMA ARBORILOR ŞI CRENGUŢA – TALISMAN


Este o modalitate de deconectare şi de încărcare energetică foarte eficientă, în acest sens se alege după intuiţie un copac mai mare şi mai puternic, cu coroana ramificată, cu frunzele elastice şi strălucitoare. Se studiază de departe, scrutându-l cu privirea, ca apoi, apropiindu-vă de el, să-l înconjuraţi, să-l priviţi cu simpatie şi cu bunăvoinţă până când îl simţiţi mai puternic, mai viguros, gata să stabilească o legătură energetică cu tine.

Stând lângă arbore, încercaţi să vă contopiţi cu tulpina acestuia; percepeţi rădăcinile ramificate ale lui, circulaţia sevei de sub pământ prin tulpină în sus către coroană şi tulpină şi apoi în frunze; percepeţi cum energia cosmică se scurge prin aer în jos spre frunze şi de aici prin coroană şi tulpină spre rădăcină sub pământ.

Astfel se produce circuitul energiei între cer şi pământ şi legătura lor reciprocă. Vă puteţi interfera în acest ciclu al energiei identificându-vă cu arborele, simţind şi vizualizând în sine circulaţia ascendentă şi descendentă a energiei, pentru a vă reînnoi forţele, pentru a vă încărca energetic şi pentru a scăpa totodată de griji, necazuri cotidiene, resentimente.

Vă veţi simţi, îndepărtându-vă de arbore, curat, purificat şi plin de vitalitate. În cartea „Jocul cu focul” de lâna Teiu, este exemplificat un descântec benefic, în preajma arborilor. Astfel, se spune că într-o plimbare prin parc sau prin pădure, să-ţi alegi un pom înalt, frumos, viguros, cu frunziş bogat şi seara să te duci la el şi cuprinzându-i cu braţele trunchiul, îi zici:

„Bună seara........(numele copacului) În pământ te-ai împlântat în lumină te-ai scăldat Vânturile-ai înfruntat Până când te-ai înălţat. Ai crescut mândru sub soare Cu curaj şi cu răbdare, Vântul nu te rupe, Eu sunt ca şi tine! Vremea nu te-ndoaie Eu sunt ca şi tine! Răul nu te-atinge Eu sunt ca şi tine Eu sunt tu şi tu eşti eu Şi la bine şi la greu”.

Se rupe o crenguţă dintr-o ramură, pe care o vei purta permanent asupra ta. Atunci când o rupi, îi spui copacului: Nu te rup să-ţi fac durere, Ci te rup să-mi dai putere. Se va constata că prinzi putere, devii mai curajos în acţiunile tale şi mai calculat, vei rezolva totul cu calm şi chibzuinţă, întrucât acea crenguţă va constitui un talisman. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.