sâmbătă, 1 aprilie 2017

Cand alegerile in iubire ne influenteaza viata


  1. Atunci când alegi un om în viața ta, alege-l ca și cum ai fi orb. Închide ochii și simte ceea ce crezi despre el. Gândește-te la calitățile lui și la felul în care are grijă de tine. Cultura și societatea ne influențează foarte mult, de aia e mult mai important să depășim aparențele și să înțelegem adevăratele motive ale emoțiilor noastre.
  2. Există o mare diferență între cel care poate fi într-o relație de lungă durată și unul care poate trăi doar o aventură. Pe acești doi oameni îi deosebește capacitatea de a învăța. Cel care nu este capabil să învețe este intolerant. Cel care nu învață din lecțiile vieții, care nu pot vedea lucrurile într-o altă lumină, care nu este curios față de lume și modul în care funcționează, iar de foarte multe ori nu spune ceea ce gândește, e o persoană închisă. De aceea încearcă să alegi pentru o relație serioasă un om deschis pentru provocări de lungă durată.
  3. Alege pe cineva care să fie ca tine, puternic, dar totodată și sensibil. Pe o femeie o caracterizează suplețea și puterea, are forța pe care o deține și un copac: el poate fi lovit de un vânt puternic, dar datorită flexibilității pe care o deține se va mișca în direcția vântului. În cazul în care nu se va legăna ar putea să se rupă. A fi sensibil înseamnă a trăi viața și a percepe ce se întâmplă în jurul tău. Unii oameni au nevoie de ajutor pentru a se cunoaște. Dar mai presus de toate, în subconștientul lor oamenii au această sensibilitate, doar că le este greu să se exprime. De aceea e foarte important de a deține capacitatea de a învăța. Poți fi un om responsabil, loial, poți să iubești, dar dacă nu evoluezi și nu-ți dezvolți capacitățile, nimic nu vei obține.
  4. Alege omul care vorbește cu tine atunci când se simte rănit. Alege persoana care își recunoaște greșelile și își cere scuze. Există mai multe moduri prin care oamenii își exprimă durerea, unii se retrag în lumea lor și nu spun ce-i doare. Este enervant atunci când partenerul tău nu este deschis față de tine, dar trebuie să înțelegi că aceasta e modalitatea lui de a-și exprima durerea, iar dacă în tot acest timp dorește să iasă din acea stare, atunci lucrurile merg spre bine. Ceea ce trebuie să te îngrijoreze cu adevărat este lipsa reacției, în cazul în care te-ai comportat urât sau ai greșit față de omul tău. Mulți dintre noi suntem deja traumatizați de relațiile din trecut, care au început cu așteptări mari și s-au încheiat cu dezamăgiri. Este o mare probabilitate să întâlnești pe cineva care a suferit din dragoste, de aia e important să poți să-ți arăți durerea și să poți simți durerea celui de lângă tine. Relații fără tensiuni și probleme nu există, acest lucru nu se poate evita, dar asta nu înseamnă că trebuie să vă aruncați cuvinte dure. De foarte multe ori oamenii acumulează furie, pentru că în trecut nu au reușit să-și exprime nemulțumirile. Deci probalitatea e mare că ar putea să rănească noul partener. Dar trebuie să se controleze și să conștientizeze faptul că greșesc.
  5. Alege pe cineva care are propria sa lume. Alege omul care are propriul său drum și dorește să-l însoțești. Astfel de oameni au capacitatea de a comunica cu ceilalți, dar totodată rămân la ideea lor, iar această calitate este foarte importantă. Relațiile au propriile cicluri. Sunt momente când trebuie să fiți împreună și momente când trebuie să fiți departe unul de altul, iar legătura care e între voi doi nu va permite ca relația voastră să fie distrunsă. Astfel de relații sunt normale. Relația în care nu există conexiune reciprocă, sentimente și dorințe care să coincidă nu duce spre nimic.
  6. Alege pe omul care îți poate împărtăși pasiunile. Relațiile există pentru a da viață la amintiri comune. Ele sunt ca un cont de economii, ceea ce faceți împreună este stocat în memorie și devine ca o baterie care vă conectează. Răsfoiți aceste momente pentru a vă aminti de momentele frumoase pe care le-ați petrecut împreună. Dacă nu aveți astfel de amintiri va fi complicat amândurora în momentele dificile. Desigur, relațiile sunt construite pe suport reciproc, dar fiecare trebuie să-și rezolve propriile probleme, de aceea este foarte important să aveți pasiuni, visuri și dorințe comune.
  7. Alege pe cineva care îți împărtășește valorile. E imposibil ca toate părerile tale să coincidă cu ale celui de lângă tine, dar este posibil să vezi în ce mod se dezvoltă relația din care face parte. Valorile comune pot reduce stresul în relație. Iar problema valorilor trebuie discutată înainte de a te implica într-o relație de lungă durată. Chiar dacă dorești romantism și erotism de la o relație de iubire, trebuie să gândești pragmatic. O abordare pragmatică te va ajuta să treci mai ușor peste momentele dificile.
  8. Alege pe cineva care va putea să te compătimească. Alege pe omul care va fi dispus să te asculte, care va fi gata să-ți ofere timp. Dacă ești un om mai impulsiv, iar partenerul tău mai calculat și liniștit, atunci îți va transmite acest ritm al vieții sale, iar acest lucru te va ajuta foarte mult.
  9. Alege pe cineva care se autoironizează. Ceea ce contează cu adevărat e faptul că și în momente mai tensionate vei putea ameliora situația cu o glumă. Chiar dacă partenerului tău nu-i place să glumească, acordă atenție momentelor în care este capabil să facă pace. Trebuie să fii inteligent ca să te poți controla în momentele dificile. E foarte bine dacă partenerul are această calitate. De asemenea trebuie să știi și tu să te oprești la momentul potrivit în timpul unei dispute.
  10. Atunci când alegi un om care să facă parte din viața ta trebuie să știi ce accepți și ce nu. Un obicei iritant al partenerului pentru cei din jur puțin probabil să fie drăguț pentru tine. În cazul în care este un viciu sau un obicei prost nicidecum nu trebuie de acceptat. De exemplu este absolut inadmisibil ca într-o relație fie ea de căsătorie sau parteneriat în afaceri să fie loc de alcoolism, droguri, activități ilegale. Omul care nu poate spune adevărul, nu-și poate recunoaște greșelile, dar își ascunde defectele și este fals duce relația spre infern.
  11. Nu trebuie doar să vă iubiți unul pe celălalt, dar să fiți și prieteni. Asta ar însemna să-l asculți, să accepți să discuți. Desigur, nu trebuie să-i îndeplinești toate dorințele și cerințele sale, dar într-o măsură mai mare sau mai mică cu siguranță că trebuie să-i fii alături.
  12. Asigură-te de faptul că cel pe care l-ai ales îți va face viața mai frumoasă decât era în trecut. Acest lucru spune tot ce trebuie să știi despre tine și ceea ce vrei cu adevărat. Source:lijejournal.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.