luni, 12 septembrie 2016

Toamna – sub influența lui Mihail, arhanghelul


“Toamna este situată sub influența lui Mihail, arhanghelul Soarelui în sefirotul Tiferet. Numele lui înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?” Tradiția spune că, atunci când orgoliosul Lucifer s-a pretins egalul Domnului, acest arhanghel s-a ridicat împotriva lui și a strigat: „Cine este ca Dumnezeu?” De atunci, el a purtat acest nume.



Pe 22 septembrie, în fiecare an, Soarele intră în zodia Balanței. Numeroase tablouri și icoane îl reprezintă pe arhanghelul Mihail, cu o balanță în mână, cântărind faptele oamenilor după moartea lor: cele bune sunt puse pe un taler, cele rele pe celălalt, iar el așteaptă să vadă rezultatul cântarului. Balanța este instrumentul de judecată, iar toamna este ea însăși, într-un anumiit fel, un anotimp al concluziilor: se culeg fructele coapte, se face o selecție, păstrându-se numai cele bune.

Această lucrare de separare, de selecție, ce are loc în natură, este deopotrivă cea menționată de Hermes Trismegistul în Tabla de Smarald, atunci când spune: „Vei separa subtilul de grosier cu băgare de seamă”, adică cu o mare grijă. A separa subtilul de grosier înseamnă a separa spiritualul de material. Participând cu spiritul său la lucrarea naturii, Inițiatul știe când vine clipa pentru a lăsa să moară materia obscură ce rămâne încă în el, pentru a elibera adevărata viață. ”

Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.