luni, 6 octombrie 2014

De ce ne place barfa ?



De cate ori fara sa vrem am asistat la barfe in diverse locuri, autobuz, loc de munca, cafenea, pe strada, la scoala.De obicei barfesc femeile, dar nu sunt exclusi si barbatii.

Sa vedem despre ce barfesc femeile ? In primul rand le place sa vorbeasca despre a treia persoana ce a gresit persoana cu adevarat sau pura inventie, de exemplu o colega de serviciu care invidiaza pe o alta, va gasi mereu motive de barfa.

Din pacate, barfa nu are cum sa fie constructiva pentru ca se bazeaza pe minciuni inventate de cele care nu suporta persoana barfita.

Daca aceasta s-a imbracat intr-o rochie deosebita, cele doua colege, asa zise prietene vor barfi pe acest subiect, aducand argumente ca rochia este luata de la reduceri, ca au vazut ele ca aceasta colega nu isi permite mai mult, ca ii sta rau in culoarea aleasa....etc Daca o femeie maritata sta de vorba cu un coleg de serviciu va fi luata la vizor de alte femei, ca in spatele acestor discutii de fapt este o viitoare aventura, desi poate persoana respectiva este implinita din punct de vedere sentimental si nu are nevoie de alt barbat....

Si totusi de ce place barfa ? Pentru ca oamenii se plictisesc ? Nu se plictisesc, decat nu pot ajunge la nivelul persoanelor barfite si atunci le pot cobori la un nivel mult mai jos prin barfa. Pentru ca barfa este ca un drog, provoaca placere persoanelor care sunt frustate si nu pot fi fericite prin alte metode.

Barbatii barfesc altfel, nu in modul rautacios al femeilor dar o fac....Discutiile sunt despre masini, femei, sport, mai rar vor discuta despre alti barbati. De obicei se feresc sa o faca pentru a nu fi luati drept gay. Aici exista o diferenta, femeile pot admira imbracamintea, machiajul altor femei, pe cand barbatii nu pot sa o faca din motivul enumerat mai sus.

Remedii pentru barfa exista, dar ma indoiesc ca femeile care o practica doresc sa se vindece de aceasta boala. Barfa devine periculoasa in momentul in care devine un scop pentru a te razbuna pe cineva. De multe ori, victime pot fi persoane nevinovate.

Barfa a existat din cele mai vechi timpuri, nu cred sa dispara curand, dar ne putem feri de ea prin indiferenta afisata pentru cei care o practica si prin a sta departe de ei.


psh.Valentina Cristea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.